KIROPRAKTIK & NERVESYSTEMET

Helt siden Kiropraktikkens grundlæggelse af Daniel David Palmer i 1895 har nervesystemet haft en central rolle i den kiropraktiske behandling. Vi vil i den underliggende tekst prøve at forklare, hvorfor vi mener, at kiropraktisk behandling er langt mere end behandling af rygsmerter.

Koblingen mellem Kiropraktik og nervesystemet er den tætte relation mellem rygsøjlens hvirvler og de nerverødder, der forlader rygmarven og går ud til kroppens organer og bevægeapparat. Hele vores krop fungerer i en ligevægt, hvor alle systemer er afhængige af hinanden. Ændringer et sted kræver tilpasninger andre steder – og til det – har vi brug for et effektivt kommunikationssystem – et nervesystem.

Nervesystemet er involveret i alle former for lidelser – med eller uden smerte. Mennesket har klaret sig godt igennem evolutionens nåleøje, og det er fordi, vi kan tilpasse os og vores krop har overkapacitet og sikkerhedssystemer.

Vi er sådan skruet sammen, at vores vitale organer er forsynet med nerver fra mange forskellige rygmarvsniveauer. Det er smart, da kommunikationen mellem hjerne og organ ikke bliver sat helt ud af spil, hvis en enkelt nerverod er blevet afklemt eller irriteret. Det er dog vigtigt for kroppens ligevægt, at hjernen modtager korrekt information fra kroppen.

Nervesystemets relation til rygsøjlens hvirvler er årsagen til, at vi hjælper patienter med hovedpine, højt blodtryk, lavt blodtryk, nedsat lungefunktion, nedsat immunforsvar, maveproblemer osv. Lidelser som alle sammen kan skyldes forstyrret kommunikation mellem hjerne og organ.

Afhjælpning af smerter er kun én af mange positive effekter af den kiropraktiske behandling.

Vi glæder os til at se dig og din familie

nervesystemet_img1

nervesystemet_img2

OMRÅDER INDEN FOR KIROPRAKTIK

KIROPRAKTIK & BØRN

Kiropraktisk behandling og undersøgelse af børn og spædbørn falder naturligt ind i klinikkens behandlingsfilosofi.

LÆS MERE

KIROPRAKTIK & SPORT

Kiropraktikken er blevet en stadig større del af sportens verden. Er man ivrig sportudøver, er det essentielt, at kroppen til enhver tid er optimalt fungerende.

LÆS MERE

KIROPRAKTIK & ALDERDOM

Som skrevet på forsiden er vores motto: “Kiropraktik for hele familien”, og det burde indeholde “hele livet”. Det har aldrig været mere vigtigt at holde sig rørig og skadesfri, end når alderdommen begynder at træde ind.

LÆS MERE

KIROPRAKTIK & NERVESYSTEMET

Helt siden Kiropraktikkens grundlæggelse af Daniel David Palmer i 1895 har nervesystemet haft en central rolle i den kiropraktiske behandling.

LÆS MERE

KIROPRAKTIK & ALLERGI

Det er vores erfaring, at jo tidligere vi får mulighed for at løse de kiropraktiske problemer – jo større er chancen for, at kroppen kan frigøre sig fra symptomer på astma og allergi.

LÆS MERE

KIROPRAKTOR & HOVEDPINE

Hovedpine er et symptom som vi allesammen kender, og det er en hyppig årsag til, at folk søger hjælp hos kiropraktoren

LÆS MERE
© Kiropraktisk Klinik - Stengade 6-8 - DK-9000 Aalborg - Tlf: +45 98 13 46 06